17.07.2024 | 20:29

Столична община с достойна номинация за благоустройство

Връчват LUXURY Property AWARDS 2023 тази вечер в София

С  реализираните мащабни проекти, 

които промениха начина на живот на милиони жители,  Столична община е достоен финалист за годишните награди за  строителство, архитектура и дизайн, съобщават организаторите на  XIII-то издание на LUXURY Property AWARDS 2023. 

Те ще бъдат връчени тази вечер в балната зала на хотел Хаят в София. Социалната кауза за тазгодишното издание на конкурса е в подкрепа на младите таланти от Националното училище за танцово изкуство – София, с партньорството на Зонта България. Те ще бъдат и специални гости на събитието.Столицата е финалист в категория Голяма община с принос в благоустройството, като за последните години в София са построени 144 сгради на детски градини и 24 училища. Метрото на София вече е 52 км. 42,5 км от него бяха завършени в последните 15 години. Строителството му започва през 1979 г., а между 2005 и 2021 г. са построени и въведени в експлоатация 42,5 км от метромрежата. 5,5 пъти е увеличен броят на пътниците в метрото – от 70 000 през 2009 г. днес над 380 000 души имат достъп и използват метрото всеки ден.Изградени са 6 възлови кръстовища на две нива, а цели 39,7 км от околовръстния път на София бяха построени през последните 15 г. – над 14 км. от Южната дъга на околовръстния път от бул. “България” до магистрала “Тракия”, 16,5 км от северната скоростна тангента и 8,5 км – западната дъга на околовръстния път. Направени са 13 транспортни пробива с изграждане на нови булеварди и улици.
В категория Малка община с принос в благоустройството финалист е община Родопи,  която в рамките на 4 години  ремонтира 111 улици, построи  3 нови сгради, изградени и проектирани са общо 21 детски площадки, както и 7 мини футболни игрища. За този период са ремонтирани са общо 33 сгради, изградени и проектирани са 4 фитнес площадки на открито, открити са 5 млечни кухни, в които да се хранят децата.
По време на церемонията, която ще бъде водена от носителя на ИКАР Симеон Владов и от журналистката Патриция Кирилова, ще бъдат връчени златни статуетки в различни категории за строителство и дизайн.
Международната платформа за сътрудничество Global Leaders, организатор на мащабния строителен форум, по традиция подкрепя социални каузи, а също е инициатор на кампанията за подпомагане на социално слаби отличници, които искат да останат да учат и да работят в България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights