30.05.2024 | 19:36

Студио за вокално обучение „ЗОНЕЛИ“ с шест призови отличия от Националния конкурс „Път към славата“ – София

Вчера от столицата се завърнаха младите поп изпълнители от Студио за вокално обучение „Зонели“ – Добрич, след успешно представяне в XI Национален конкурс „Път към славата“ 2023. Възпитаниците на вокалния педагог Елена Карабельова успяха да грабнат 6 призови отличия и специални награди в направление „Вокал“: две втори места за малката Симона Тодорова в първа възрастова група; втора награда за шестгодишната Магдалена Димитрова също в първа възрастова група; сребърен и бронзов медал за Ивайла Михайлова в трета възрастова група, която получи и покани за международен фестивал в Португалия и за летния фестивал “KARNOLSKY SUMMER CAMP”; трето място и за Теодора Велинова в трета възрастова група; специални награди „Най-артистично изпълнение“ за Пламен Иванов и Теодора Велинова.
Надпреварата при певците, индивидуални изпълнители и вокални формации, се проведе от 10-ти до 12-ти март в три зали паралелно, поради големия брой участници дошли от цялата страна. В почти всички възрастови групи номерата по реда на изпълнение са над 100 на брой – истинско предизвикателство за журиращите, които в рамките на един ден трябва да чуят над 100 песни.
Като част от съпътстващата програма бяха проведени интересни срещи-дискусии с членове на журито – момичетата от трио „Тринити“ – Славина, Миглена и Божана, Искрен Тончев – Искрата и композитора Крум Георгиев.
Главен организатор на конкурса „Път към славата“ е Арт център „Кърнолски“. Форумът преминава под патронаща на г-жа Янка Такева – председател на Синдиката на българските учители. Директор на конкурса е Снежана Полихронова – Кърнолски.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights