23.07.2024 | 14:59

С „Кармен“ на Русенската опера откриват фестивала „Сцена на вековете“

Снимка: Русенската опера

С балетния спектакъл „Кармен“ на Русенската опера тази вечер от 21 часа в крепостта „Царевец“ във Велико Търново е официалното откриване на летния оперен фестивал „Сцена на вековете“.

 Българското национално радио е медиен партньор на фестивала.

15 класически опери, балетни спектакли, оперета и симфонични концерти са включени в афиша на тазгодишното издание на „Сцена на вековете“. Спектаклите са до средата на септември и са на основната сцена в крепостта „Царевец“, във великотърновския театър и в летния театър.

 „Това е фестивалът в сърцето на България, който е отворил вратите си и е подал ръка на всички оперни театри“, допълни артистичният директор на фестивала маестро Владимир Бошнаков.

„Сцена на вековете“ се открива официално тази вечер с балета „Кармен“ по музика от едноименната опера на Жорж Бизе. Спектакълът е на Русенската опера и е уникален със съчетанието на класическите жанрове, поясни Лилия Морале от Русенската опера.

 „Докато солистите на балета се превъплъщават в ролите на Кармен, Тореадора, Дон Хосе, в същото време имаме оперни солисти, които пеят техните роли“, посочи тя.

Диригент е маестра Вилиана Вълчева, хореографията е на Наталия Осипова.

Източник: БНР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights