18.06.2024 | 23:34

С поредна награда се завръща Сиана Славчева и нейният вокален педагог Жана Стефанова от ХII Международен конкурс „Абанико“

С поредна награда се завръща Сиана Славчева и нейният вокален педагог Жана Стефанова от ХII Международен конкурс „Абанико“ гр. София, който се проведе от 31.03 до 02.04.2023г. в една от залите на Националния дворец на културата.

Сиана Славчева от Студио за поп-рок певци „Сарандев“ при Младежки център – Добрич взе участие в три категории на конкурса. В категория „Световен хит“ тя завоюва Първа награда, в категория „Италианска песен“ завоюва Втора награда.
Сиана Славчева и Жана Стефанова, нейният вокален педагог, взеха участие като дует в категория „Учител-ученик“, като завоюваха Първа награда с изпълнението на песента „Катерино моме“ в аранжимент на „Ку-ку бенд“. Те взеха участие на Гала концерта, където представиха отново изпълнението си на песента, заедно с хореографи, които също са участници на конкурса и завоюваха престижна награда.
Журито беше изцяло международно, имаше представители от Италия, Португалия, Сърбия, Латвия, Румъния, Косово, Естония, Молдова, Полша и Великобритания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights