16.06.2024 | 15:12

Тази вечер се играе втората премиера на „Страст под брястовете“ в Драматичния театър Търговище

Постановката на Денислав Янев е с втора премиера, днес 3 юни, понеделник, от 19.00 на голямата сцена на Драматичния театър в Търговище.
„СТРАСТ ПОД БРЯСТОВЕТЕ“ по пиесата на Юджийн О’Нийл
Адаптация и режисура: Денислав Янев
Сценография и костюми: Светослав Митов (Дебют)
Хореограф: Неделя Ганчева
Композитор: Николай Владимиров
В ролите: Цветан Пейчев /гост/, Любомир Фърков, Калина Миланова, Божидар Попчев, Атанас Махнев, Маргарита Маркова.
Спектакълът на режисьора Денислав Янев разглежда земята като територия, даваща самоличност на притежателя си и като обект, сблъскващ радикални и непримирими възгледи за „изконното право“ върху него.
Сценограф и костюмограф е дебютиращият Светослав Митов, който изгражда визията като комбинация от суров минимализъм и комиксови елементи. Препратките към популярни уестърн мотиви в декора и костюмите превръща сцената в игрова площадка, в която всичко е възможно.
Доайенът на театъра Любомир Фърков, познат на публиката със силните си сатирични роли, поема предизвикателството да влезе в кожата на жестокия фермер Ефрем, а основните му партньори са младите театрални надежди Цветан Пейчев и Калина Миланова.
Опитните актьори от трупата Атанас Махнев, Божидар Попчев и Маргарита Маркова продължават линията на експресивни, попарт персонажи, населяващи американското ранчо.
Хореографът Неделя Ганчева и композиторът Николай Владимиров, работещи отново в тандем с Денислав Янев, създават крайни и контрастни атмосфери в сценичното действие, което включва в себе си елементи на танцов театър и физическа комедия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights