23.04.2024 | 0:14

Тази вечер DIRE STRAITS LEGACY забиват в НДК

DSL*DIRE STRAITS LEGACY – празник с музиката на любимата групав София през март 2024 г.


Оригиналните членове на бандата не спират да обикалят света


Доста години изминаха от двата триумфални концерта на Марк Нопфлър у нас (2008 и 2013 г., организирани от SME), но ето – на 11 март 2024 г. всички ние, многобройните фенове на Dire Straits, ще можем да чуем отново любимите парчета, запазили толкова емоционално място в музикалната ни памет. 

Проектът DSL*Dire Straits Legacy се ражда от любов и уважение към музиката на незабравимата група още през 2013 г., като събира оригинални музиканти от различни фази в кариерата й. „Мотор“ и идеолог е оригиналният кийбордист и най-близък музикален партньор на Нопфлър – Алън Кларк.

Марк отдавна си тръгна и е фокусиран върху соловите си албуми, ние разбираме и уважаваме това. – казва Кларк – Но се оказа, че безбройни фенове по целия свят искат да чуят отново тези песни…“

И наистина, успехът на проекта, започнал просто за удоволствие, достига такива мащаби, че (след принудителната Ковид-пауза) DSL не спират да обикалят света! Северна и Южна Америка, Великобритания и цяла Европа. В наситената им програма от повече от 60 концерта годишно беше истински шанс, че успяхме да включим и софийската дата.

В сегашния състав на тази де факто „супергрупа“, освен Алън Кларк, личат имена като великия басист и продуцент Тревър Хорн (Buggles, Yes), ветераните от Dire Straits Дани Къмингс(барабани), Фил Палмъри Джак Сони (китари), както и може би най-прочутия британски саксофонист Мел Колинс (член на King Crimson, свирил с Нопфлър, Роджър Уотърс, Ерик Клептън и цяла плеяда рок суперзвезди). Добавени са и трима италиански топмузиканти, като Марко Кавилия изнася соловокалите точно в специфичния, леко меланхоличен стил на Марк Нопфлър.

Материалът на шоуто е фокусиран върху шест платинени албума от каталога на Dire Straits и включва, разбира се, всички класически хитове като Money for Nothing, Sultans of Swing, Romeo and Juliet, Walk of Life, Brothers in Arms, Tunnel of Love, Private Investigationsи много други. Но, както можем да очакваме от музиканти на такова високо ниво, ще има интересни концертни интерпретации и много изненади.

Затова ви чакаме в Зала 1 на НДК за един истински емоционален празник с музиката на любима група, която надскача всички рамки на време, епоха и мода.

Билети за концерта DSL*Dire Straits Legacy в зала 1 на НДК на 11 март 2024 г. Вече са в продажба и могат да бъдат закупени в мрежата на Bilet.bg (вкл. касите на Fast Pay и магазини „На тъмно“), касата на Билетен център НДК и онлайн на www.sme.bilet.bg и www.tickets.ndk.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights