22.02.2024 | 12:16

Талантлива българска цигуларка със сребърна награда от конкурс в Берлин

Антоанета Вельова със сребърна награда от конкурса "Euterpe Music Awards" в Берлин снимка: личен архив

Младата българска цигуларка Антоанета Вельова спечели сребърна награда на престижния зимен онлайн-конкурс „Euterpe Music Awards“ в германската столица Берлин.
Антоанета беше отличена във възрастова група „Джуниър С“ до 13 години за изпълненията си на пиесата „Интродукция и тарантела“ от Пабло де Сарасате и на Концерт номер 1 за цигулка на Макс Брух, първа част. Тя получи 93 точки от максималните 100 и остана само на 2 точки от златната награда, която беше присъдена на Бела Руей Хуан (САЩ), Хината Оно (Япония) и Филип Шузцлер (Австрия), оценени с между 95 и 99 точки.
За талантливата ученичка в седми клас в Национално музикално училище „Любомир Пипков“ в София при преподавателката по цигулка Радмила Петрова-Кръстева това беше второ международно признание в последните месеци, след като през октомври получи втора награда на конкурса „4 Seasons Vienna International Musician Competition“ в австрийската столица Виена.
Сред отличените в отделните възрастови в състезанието за музикалните награди на името на древногръцката богиня на музиката Евтерпа в Берлин бяха млади цигулари от Китай, САЩ, Република Южна Корея, Япония, Сингапур, Тайван, Хонконг, Франция, Австрия, Италия, Полша, Румъния, Латвия, Унгария, Гърция и Мексико.
Гала-концертът на лауреатите ще се състои на 15 юни в камерната зала на Берлинската филхармония.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights