23.04.2024 | 13:39

ТАНЦОВИЯТ СПЕКТАКЪЛ „ДВА ДОМА“ ЩЕ БЪДЕ ПРЕДСТАВЕН НА 5 АПРИЛ В НХК БУРГАС

Танцовият спектакъл „Два дома“ посветен на арменските предци,  намерили своя втори дом в България ще бъде представен на бургаска сцена на 5 април в Културен дом НХК. В него участват 60 деца и възрастни, съобщават от Община Бургас.

С много любов, използвайки езика на танца, три танцови състава и една детска вокална група ще разкажат за духовното възраждане на арменския народ, за неговата воля, силна вяра, с която винаги е отстоявал християнството, за поколенията, които няма да забравят завета на своите деди – „В дългия път към своето бъдеще не си пускайте ръцете“.

Танцовият спектакъл „Два Дома“ отбелязва и 10 години от основаването на първата танцова група – първите “Астхигнер“, които тогава са били едва на 6-7 годишна възраст, а сега ще танцуват пред бургаската публика като част от младежки танцов състав “Йеразанк”. Използвайки танцова метафора и градация, спектакълът „Два Дома“ ще разкаже историята на състава, в който младите хора откриват своята идентичност като арменци именно тук в България. Танцовият състав се е превърнал във втори дом за всеки един от тях, дом в който откриват, изразяват и опознават себе си.

Премиерата на танцовия спектакъл „Два дома“ беше през 2022 година на сцената на Драматичен театър в гр. Пловдив, а на следващата – 2023 Спектакълът бе представен и пред жителите и гостите на София и  Хасково.

Спектакълът ще се състои на 05 април (петък) 2024 г., в зала „Тончо Русев“ на Културен Дом „НХК“ – Бургас, от 19:00 ч. Вход свободен.

Събитието се организира от Общоарменски благотворителен съюз „Парекордзаган“ – Бургас (AGBU Burgas).

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Община Бургас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights