23.04.2024 | 0:51

Творбите „Сродни души“, „Детски спомен“ и „Соната №8“ са част от благотворителна изложба в Народното събрание на художника Велина Христова

Снимки: Пресцентър НС

Творбите „Сродни души“, „Детски спомен“ и „Соната №8“ са част от благотворителната изложба „Пролетно тайнство“ на художника Велина Христова, която беше открита в Народното събрание. Събитието беше организирано по инициатива на народния представител Ивайло Мирчев, съобщават от пресцентъра на НС.

Експозицията включва 28 живописни платна, като събраните средства от продажбата им ще бъдат насочени в подкрепа на творческа работилница за деца в неравностойно положение.

За мен е изключителна гордост, че мога да представя и да благодаря на един художник, който е посветил изкуството си на това да помага на талантливи деца със специални образователни потребности, отбеляза заместник-председателят на парламентарната Комисия по образованието и науката Елисавета Белобрадова. По думите й картините на Велина Христова се отличават с особена хармония и е чест за законодателната институция да бъде домакин на подобна добротворна кауза.

 

Художникът Велина Христова подчерта високоотговорната дейност на народните представители. Тя изрази надежда, че със своите картини създава малко кътче на радост и спокойствие. 

Авторът на изложбата получи като подарък юбилейното издание „140 години Народно събрание на Република България“ с пожелание за успех.

Велина Христова е родена в Пловдив и завършва Националната художествена академия. Творчеството й се отличава с особена чувствителност в комбинация с иновативност и градация на различни техники. Показаните в благотворителната изложба картини представят наситен с колорит приказен свят.

На събитието присъстваха народни представители, експерти в областта на изобразителното изкуство и журналисти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights