19.06.2024 | 19:04

Театър ВЕСЕЛ закрива театралния сезон с „Дядовата ръкавичка“

       В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 25 май от 11.00 часа в читалище „Искра” във Велико Търново, ще гостува спектакълът „Дядовата ръкавичка“. Малките зрители ще се срещнат с любимите герои от популярната приказка. Постановката е дело на Алек Чурчич, а сценографията, куклите и музикалната среда – на Олга Жечева. Представлението „Дядовата ръкавичка“ е моноспектакъл, представян от актрисата Олга Жечева, позната на търновските зрители от Фондация „Музей на приказката“.
       Кой не помни историята за онзи разсеян дядо, дето тръгнал за Златица, па си изгубил ръкавицата? Изгубена в гората и  намерена от едно мишле, дядовата ръкавичка ще приюти горските животни. Но какво ще се случи с тях по-нататък, ще разберем от красивия и увлекателен спектакъл по познатата приказка на Елин Пелин.
       Спектакълът „Дядовата ръкавичка“ е последното представление за театралния сезон, включен в програмата по проекта „Съботни спектакли за семейна публика“ на Куклен театър ВЕСЕЛ, който се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново в партньорство с читалище „Искра“ в старата столица. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights