27.02.2024 | 1:49

Театър ВЕСЕЛ обяви част от финалните събития на фестивала „Лято, кукли и приятели“

Снимка: ТЕАТЪР ВЕСЕЛ

Международният театрален фестивал „Лято, кукли и приятели” във Велико Търново продължава с изненадите в Пътуващия музей на приказките на 17, 18, 19 и 20 август. Оригиналната арт инсталация с кукли в приказното пространство е отворена за посещения от 10:00 ч. до 13:00 ч. и от 17:00 ч. до 19:00 ч. всеки ден. Ще се разказват и приказки – в 11:00 ч. и в 18:00 ч. (събота – в 10:00 ч. и в 18:00 ч.). Входът е свободен, но с предварителна резервация – на телефон 0888 727 701. Музеят е позициониран на площад „Александър Стамболийски“ пред Паметника на Асеневци до Стамболовия мост в подножието на Художествената галерия „Борис Денев“ във Велико Търново.
На 18 август, петък в 19:00 ч. на откритата сцена „Арт лято“ предстои вълнуваща авторска среща с Магда Борисова – съвременен писател и създател на романи за деца и театрални пиеси. Публикувала е три съвременни приключенски романа – „Тайната на кулата”, „Тайната на паяка“ и „Тайната на Вълчан”, три сборника с детски пиеси и два – с пиеси за възрастни. „Живи дрехи“ е най-новата детска книжка, чийто илюстратор е Магда Борисова.
Отново на 18 август, но в 20:00 ч. на същата сцена е началото на атрактивния музикален спектакъл „Концертът“ на Фондация „За Родопите“ от Бостина. Постановката е на Петър Тодоров, сценографията и куклите – на Ханна Шварц, а костюмите – на Николина Костова-Богданова. Музикалната селекция е дело на Петър Тодоров, Десислава Минчева и Иван Пичуров. В спектакъла участва Десислава Минчева.
На 19 август, събота от 11:00 ч. зрителите ще гледат култовото представление „Кокошка с брошка“ на Фондация „За Родопите“ в изпълнение на Десислава Минчева. Постановката е дело на Петър Тодоров, сценографията и куклите – на Ханна Шварц, а мястото – отново открита сцена „Арт лято“ в парк „Асеневци“.
За почитателите на кукленото театрално изкуство всеки ден от 10,00 до 18,00 ч. в Художествената галерия „Борис Денев“ е отворена за посещение изложбата „25 години с куклите на Театър ВЕСЕЛ“. Артистичното събитие включва театрални кукли от спектаклите „Есенен парад“, „Пингвинчето Фраки“, „Рибарят и златната рибка“, „Цветна приказка“, „Принцесата и граховото зърно“, „Приказка за Великден“, „Русалка“, „Телефон 112… Позвъни!“ и „Храбрият оловен войник“ на сценографите Анна Пулиева, Лидия Къркеланова, Стефка Кювлиева, Емелияна Тотева и Наталия Гочева.
За зрителите на фестивала има предоставени награди. За участие в томболата на Смарт бейби, е необходимо да влязат в едноименния сайт www.smartbaby.bg и да се регистрират, като напишат 2 имена, имейл, телефон, а в полето „Населено място*“ да попълнят „Велико Търново“. Регистрацията е актуална за периода 9 август – 24 август вкл. Тегленето на печелившите ще бъде на 26 август, събота преди закриването на фестивала.
Международният театрален фестивал „Лято, кукли и приятели”, организиран от Куклен театър ВЕСЕЛ, се реализира с финансовата подкрепа на Министерството на културата и Община Велико Търново. Форумът е част от календара на културните събития на Общината. За допълнителна информация: 0878 790 549. Входът е свободен!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights