24.04.2024 | 15:35

Театър „Възраждане“ представа тази вечер в Добрич „Последната тайна на Фреди Меркюри“

Спектакълът „Последната тайна на Фреди Меркюри“, който закръгли 10-годишнина на сцената на столичния театър „Възраждане“, ще бъде представен днес, 21 март, от 19.00 часа на сцената на Младежкия център в Добрич.
Автор на пиесата е Ирина Гигова, сценичната версия и постановката са на режисьора Съни Сънински, хореографията е на Мила Искренова, а сценографията и костюмите – на покойната вече голяма театрална художничка Невяна Кавалджиева.

В ролите играят актьорите Свежен Младенов, Георги Златарев, Анатоли Лазаров, Мариана Жикич, Лиляна Шомова и Донка Аврамова-Бочева.

Героите в „Последната тайна на Фреди Меркюри“ са реални личности, макар и легенди, а случващото се между тях на сцената – вероятно фикция, макар някои от техните фрази да са били произнесени наистина от тях или…за тях. Историята в пиесата не е онази от „правоверните“ биографии на певеца, нито от известния филм за него – „Бохемска рапсодия“. Кратък поглед към датите на излизане показва, че спектакълът е роден 5 години по-рано. При това – от изцяло български екип.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights