28.02.2024 | 15:20

“Театър за младите” в “Сфумато”

С нова театрална инициатива започва новия си творчески сезон Театралната  работилница „Сфумато“. Програмата ще премине под мотото „Театър за младите“ и е насочена към учениците и студентите на възраст между 16 и 25 години.

Акцията ще се осъществи посредством цялостното преживяване на две представления от афиша на „Сфумато“. Участниците ще имат възможност да се включат във въвеждащи и дискусионни срещи и обсъждания относно същността и поетиката на представленията, да станат свидетели на репетиционния и постановъчния процес, да обсъдят видяното с творческия екип на постановките, както и да създадат свой малък визуален материал за преживяното, с помощта на режисьорите.

Желаещите да се включат могат да изпратят кратко лично представяне и есе на тема „Човекът в търсене на смисъл“, което да описва техните виждания по темата и търсената връзка между тях и възможностите на театъра като изкуство.

Текстовете трябва да бъдат изпращани на адрес sfumato.young@gmail.com.

Срокът за кандидатстване е 25 октомври.

Участниците ще бъдат обявени на 1 ноември 2023 година.

Как ще преминат заниманията в „Театър за младите“ и как може да се кандидатства за участие, разказа в „Артефир“ Алекс Дачев, организатор на акцията.

Източник: БНР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights