18.07.2024 | 17:33

ТРИ МЕЖДУНАРОДНИ СПЕКТАКЪЛА НА СЦЕНАТА НА НАРОДНИЯ ТЕАТЪР ПРЕЗ ЮЛИ

Народен театър „Иван Вазов“, снимка: Ангел Радилов, "Подиум"

Три международни театрални продукции ще гостуват на Голяма сцена в Народен театър „Иван Вазов“ през юли. Две от тях се представят съвместно с платформата Световен театър в София, а третата е на най-старият съществуващ днес Но театър в Осака, Япония, съобщават от културната институция.

На 1 юли от 19:00 ч. на Голяма сцена ще бъде представен спектакълът на режисьора Тимофей Кулябин „Страх и отчаяние в третата империя“ по Бертолт Брехт – продукция на Театър Вене, Руски театър Естония. Представлението ще бъде на руски език с български и английски субтитри.

Театър „Ямамото“ ще представи класическата пиеса в традицията на Театър Но „Кладенецът“ и празничният танц „Каменният мост“, които публиката ще може да гледа на 5 юли от 19:00 ч. на Голяма сцена. Събитието се организира със съдействието на посолството на Япония в Република България и има за цел да отбележи тройния юбилей в двустранните отношения между Япония и България.

Серията от международни представления на първата ни сцена ще завърши със спектакъла „Отело“ от Уилям Шекспир на режисьора Оскарас Коршуновас – продукция на Градски театър Вилнюс – Литва. Публиката ще може да гледа постановката по известната класическа шекспирова трагедия на 9 юли от 19:00 ч. на Голяма сцена на литовски език с български и английски субтитри.

Билети и повече информация за трите спектакъла ще откриете тук или на касите на Народния театър.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights