13.06.2024 | 23:09

Три отличия за Студио „ЗОНЕЛИ“ от Международния конкурс „Звукът на времето“ – Велико Търново

Студио за вокално обучение „Зонели“ – Добрич бе представено от две момичета в 11-тия Международен конкурс за вокална и инструментална музика „Звукът на времето“ – Велико Търново, който приключи вчера. Това са Надежда Стефанова и Петя Георгиева. И двете талантливи възпитанички на вокалния педагог Елена Карабельова се завърнаха от старата ни столица с отличия.
Седемгодишната Надежда грабна трета награда в първа възрастова група в Номинация „Песен от мюзикъл или филм“. Осмокласничката Петя Георгиева, която за първи път се явява в присъствен конкурс, се представи повече от отлично. Тя успя да завоюва две награди – първа в Номинация „Поп песен на чужд език“ и трета в Номинация „Песен на роден език“ в четвърта възрастова група (14 – 16 години).
Тази година раздел „Вокални изпълнители“ събра на 500 участника от страната и чужбина, които се изявяваха на откритата сцена на Летен театър – В. Търново от 6-ти до 9-ти юни.
Професионалното петчленно жури бе с Председател Мастър Иван Лечев. Интересен факт е, че в състава на журито бе и нашата съгражданка доц. д-р Божана Байчева – един от дългогодишните ръководители на Студио „Сарандев“.
Международният конкурс за вокална и инструментална музика „Звукът на времето“ е включен в Културния календар на Министерството на културата. Главен организатор на събитието е Сдружение „Елита“ с Арт директор г-жа Петя Василева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights