Три отличия за Студио „Зонели“ от Националния конкурс „Звездици за Лора“ – Свищов

Колаж: Студио "Зонели"

След тригодишно прекъсване заради Ковид пандемията, бе възобновен един от най-елитните и обичани конкурси за млади поп изпълнители в страната – „Звездици за Лора“ – гр. Свищов. Шестнадесетото издание се проведе в края на миналата седмица от 7- ми до 9-ти април. Талантите на Студио за вокално обучение „Зонели“ – Добрич се представиха успешно в този национален форум. Възпитаниците на вокалния педагог Елена Карабельова успяха да грабнат три отличия. С втора награда бе удостоена Тея Йорданова. Тя се представи в групата най-големите и най-опитните – пета възрастова група (17 – 19 г.). Единадесетокласничката за първи път участва в конкурс и дебютът ѝ е повече от успешен! В трета възрастова група (11 – 13 г.) с 40 участника и в изключително оспорвана конкуренция за челна позиция успя да се пребори Ивайла Михайлова. Тя грабна трета награда. Също в трета възрастова група сред отличените е и Теодора Велинова, на която бе връчена специална награда.
Участниците се представят в два тура. В първия конкурсен ден изпълняват българска песен, а във втория песен по избор.
Шестчленното пофесионално жури бе председателствано от поп звездата Маргарита Хранова.
След специална покана от страна на организаторите, на Гала концерта пя добричлията Александър Петров, който миналата година стана трети в телевизионния музикален формат „Гласът на България“, и който също е част от голямото семейство на Студио „Зонели“ – Добрич. Александър е лауреат на миналогодишни издания на конкурса и голям приятел и поддръжник на форума.
Конкурът „Звездици за Лора“ се провежда в памет на Лора и другите трагично загинали свищовски деца в река Лим през 2004 г.
От създаването си до днес конкурсът протича в залата на първото българско читалище – НЧ”Еленка и Кирил Д. Аврамови 1856”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *