ТУРНЕТО НА СЕМЕЙНИЯ ФЕСТИВАЛ „ЛЯТНО ТЕАТРО 2023“ ЗАПОЧВА ОТ ОРЕШ

Най-големият пътуващ фестивал в България идва с богата програма за децата и техните родители

На 20 май от 10 ч. на площада пред Народно читалище „Филип Станиславов“ в с. Ореш край Свищов започва третото издание на най-големия пътуващ фестивал в България „Лятно театро“, спечелил приза за сценични изкуства с кауза на наградите „АртАкция“. Това лято турнето обхваща 15 малки общини, а организаторите обещават още по-богата програма от миналата година.

Фестивалът „Лятно театро“ се осъществява с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“, община Свищов и спонсори.

Програмата започва точно в 10 ч. с тържество на малчуганите от детската градина и продължава в 11 ч. с репертоара на „Малка театрална компания“, включващ весела „Лятна игротека“ със забавни игри на открито, еко работилница за кукли от зеленчуци „Кукли от фермата“ и ателие за рисуване върху лице „Шарени муцунки“. Празникът завършва с любимите на всички деца „Сапунени фантазии“ – неповторимото шоу със сапунени балони на Куклен театър „Мале мале“.

Това лято фестивалът е посветен изцяло на семейството, за да подчертае важната роля на пълноценно прекараното време с децата. Време, през което те имат нужда да получат цялото внимание на своите майки и бащи и което да им помогне в изграждането на емоционална интелигентност, добиването на увереност в собствените си възможности и по-бързото усвояване на нови умения през различни игрови модели.

След старта в Ореш турнето продължава на 27 май в Трявна, на 30 май в Троян и на 31-ви в Нови пазар. Денят на детето ще бъде отпразнуван подобаващо в пет последователни дни – в Севлиево (1 юни), Елхово (2 юни), Бяла (3 юни), Смядово (4 юни) и Исперих (5 юни). На 16 юни „Лятно театро“ е на гости на Чирпан, а на 17-и е в Ямбол. През юли идва ред на Дряново (15 юли) и Царево (17 юли). На 26 август фестивалът гостува на празника на Девня, а на 27-и е в Димитровград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *