30.05.2024 | 15:44

Тутракан е домакин на международния конкурс за млади изпълнители „Речни ноти“

Тутракан е домакин на международния конкурс за млади изпълнители „Речни ноти“ от 25 до 27 август, съобщиха от местната община. 

Проявата ще се състои за 22-ри път. Очаква се свои изпълнения да представят над 100 участници от България и гости от чужбина. Те ще се състезават в шест възрастови групи. Председател на журито ще е композиторът Хайгашод Агасян“.

Проявата се финансира изцяло от Тутраканската община. Тя е включена в календара на Министерството на образованието и науката по програмата за осъществяване на мерките за закрила на деца с изявени дарби. 

Конкурсът „Речни ноти“ започва като певчески с подкрепата на проф. Петър Льондев, който е първият председател на международното жури. През 2007 година е включен и раздел за танци. Благодарение на популярността на „Речни ноти“ зад граница е осъществено творческо сътрудничество с подобни международни конкурси в Беларус, Казахстан и Украйна.

Целите на проявата са да предостави на сцена за изява на млади таланти, да популяризира българската култура и да обединява деца от България и чужбина в творчески съюз.

Изтомник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights