29.05.2024 | 15:48

Удължават срока за представяне на филми за поредното издание на фестивала „Кино в длан“

Организаторите на 8-ия фестивал „Кино в длан“ са решили за да удължат срока за представяне на филми за поредното му издание. Най-хубавите пролетни и летни дни предстоят, дни на празници, ваканции и разнообразни занимания. Надяваме се те да ви вдъхновят за творчество и да ни зарадвате с още вълнуващи и забавни филми, за да закръглим в най-скоро време броят на представените творби на 1000.
Напомняме още веднъж, че фестивалът няма възрастови, национални и тематични ограничения, като единственото условие е филмите да са заснети с мобилно истройство (телефон или таблет) и да не надвишават 5 минути.
По традиция главните конкурсни категории са за най-добър игрален, анимационен и документален филм, за най-добър филм на социална тема. Своите награди ще връчат и основните организатори – община Шумен и читалище „Добри Войников-1856“, както и партньорите на фестивала – Съюза на народните читалища, шуменския университет „Константин Преславски“, НАТФИЗ, освен това ще бъдат определени награда на публиката, специални отличия и дипломи.
На миналото издание въведохме две нови фестивални категории, които предизвикаха голям интерес: за филми за деца (или с участието на деца) и филми на тема, свързана с приключения, спорт или екстремни преживявания. В предстоящото издание за първи път ще отличим най-добрия участник в още една нова категория: за филми (на всякакви теми) с продължителност под 60 секунди.
Новият срок за изпращане на филмите за 8-ия фестивал „Кино в длан“ е 15 септември 2024 година, а награждаването на отличените филми и участници ще се състои през октомври 2024 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights