23.02.2024 | 18:40

Уникалното танцово шоу „Огънят на Анадола“ гостува днес във Варна, а утре – в София

Снимка: PR Team

Нова версия на прочутия спектакъл на световноизвестния хореограф Мустафа Ердоган – „Огънят на Анадола“, гостува днес в Двореца на културата и спорта Варна, а утре – в НДК в София, съобщават организаторите.

„Огънят на Анадола“ се смята за една от най-добрите танцови групи в света. Имат многобройни международни турнета и хиляди зрители, посетили шоуто в неговия дом в Анталия – Gloria Aspendos Arena.

24 г. след създаването си „Огънят на Анадола“ могат да се похвалят с над 20 мил. зрители на своите представления по целия свят – от Америка до Китай и от Европа до Африка. Танцовата формация държи два рекорда на „Гинес“ – за най-бързо танцово представяне с 241 стъпки в минута и за най-многобройна публика с 400 хил. души на едно място.

В началото на декември 2023 г. публиката в България ще има възможността да се наслади на завладяващата танцова магия на „Огънят на Анадола“.

На 9 декември събитието ще се проведе във Варна, „Дворец на културата и спорта“, а на 10 декември – в София, зала 1 на НДК.

Турнето в България ще се проведе с подкрепата на Турското посолство в София, под егидата на Нейно Превъзходителство Посланика на Република Турция. Събитията ще са част от честванията по повод 100 години от създаването на светската Република Турция.

Друг основен момент от провеждането на турнето в България е благотворителната идея в него. Част от събраните от билети и спонсорство средства ще бъдат дарени за пострадалите деца, жени и мъже от опустошителните земетресения в Турция в началото на годината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights