19.06.2024 | 1:44

Ученици от НУИ „Добри Христов“ – Варна гостуват със своя изложба „Колаж“ в Художествената галерия на Добрич

Снимки: ХГ Добрич

Ученици от 10-ти и 11-ти клас в Националното училище по изкуствата „Добри Христов“ – Варна гостуват със своя изложба „Колаж“ в Зала 2 на Художествена галерия – Добрич. Те са възпитаници на добричкия художник Красен Бербенков, един от първите преподаватели по живопис в НУИ и настоящ ръководител на специалност „Изящни изкуства“.
Изложбата е посветена на 30-годишнината от въвеждането на специалността, в която се изучават направленията „Живопис“, „Графика“, „Скулптура“, „Рисуване“, „История на изкуството“. Младите художници представят пред ценителите на съвременното изкуство в Добрич колажа с неговото разнообразие от изразни средства, материали, теми и своето свежо виждане за развитието му.
Учениците от 10-ти и 11-ти класове на художествената гимназия вече са показвали своето изкуство пред варненската публика, а присъствието в изложбеното пространство на ХГ – Добрич е ново предизвикателство и поредна престижна изява за начинаещите творци.
Експозицията съвсем естествено допълва едно от емблематичните направления, с които се свързва дейността на ХГ – Добрич – работата с хартия и колажът.
Красен Бербенков представи своите възпитаници, които се занимават с колаж в часовете за извънучебни занимания, а ентусиазмът и вдъхновението им вече дават своите резултати.
Изложбата ще продължи до 21 март.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights