25.06.2024 | 21:57

Ученици пренощува в Регионален исторически музей в Добрич

Снимки: РИМ - Добрич

Група ученици, на възраст от 8 до 11 години, с ръководител Мила Николова от Център НОЛъР, не само разгледаха музеите, но прекараха цялата нощ в Регионалния исторически музей, в „Стария Добрич“.
Обиколката започна от Музея в градски парк, където децата присъстваха на откриването на изложбата „Добра среща майстори. Занаятите на Добруджа 1878-1944“. Продължи с разглеждането на Дом-паметник „Йордан Йовков“, където бяха особено впечатлени от изложбата „Светът на операта в картини“ и картините с добавена реалност. Последва тур в Художествена галерия, Добрич, където наблюдаваха и Жива картина „Кой уши байрака“, с участието на РК „46-и пехотен полк към НД „Традиция“.
Изморени, но ентусиазирани, учениците стигнаха до своята крайна спирка – Исторически музей в „Стария Добрич“. Разгледаха експозицията „Археология на Добруджа“, играха на исторически настолни игри, гледаха образователен клип за Дуранкулак, а накрая се насладиха на филма „Нощ в музея“.
Краят на филма сложи началото на най-голямото предизвикателство – да пренощуват в музея, в близост до скелет от преди 5000 години.
Импровизираният лагер се установи в помещението на Възрожденското училище, където бяха разположени меки дунапренови дюшеци и спални чували за всяко дете. Полевите условия не попречиха на смеха, забавлението и споделянето между малките приключенци.
Една незабравима нощ организирана от РИМ Добрич и Център за неформално образование и личностно развитие, Добрич.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights