18.07.2024 | 13:10

Училище The Center представя във Варна новия си танцов спектакъл RGB

Училището за танци и модерна култура The Center ще представи пред варненска публика новия си спектакъл RGB тази вечер във Фестивалния и конгресен център, от 19.30 часа. Той вече бе показан във Велико Търново, Русе, София и Пловдив, а по традиция турнето на школата завършва във Варна, където е поставено началото на The Center, съобщава БТА.

RGB e концептуален спектакъл, който обединява танц, визуални изкуства, светлинни картини и звукова среда. Името RGB кореспондира с основните цветове на гамата червено (Red), зелено (Green) и синьо (Blue), което определя и акцента на представлението. По думите на главния хореограф и създател на училището Георги Енчев-Goosh тазгодишната им продукция e концептуално и технически различна и за първи път представя по-дълбока фабула, лице и смисъл.  

На сцената излизат всички членове на The Center, както напредналите, така и начинаещите, които току-що са се докоснали до магията на танца, каза още той и добави, че амбицията на екипа е RGB да изследва психологията на въздействието на цветовете и асоциативното им превръщане в движение и форма. Спектакълът RGB е реализиран с подкрепата на Национален фонд „Култура“.

Училището The Center е създадено през 2002 г. и оттогава до днес се занимава с най-модерните течения в танца и музиката. Разполага със 17 квалифицирани преподаватели, хореографи. Средната възраст на танцуващите в залите е между 15 и 23 години. В базите на школата танцуват над 500 души. В 22-годишната си история The Center има създадени над 30 танцови спектакъла и 4 театрални постановки. От 2017 г. училището има собствен отдел за видео продукции, профилиран в танцовата кинематография, в който се създават късометражни и документални филми, както и танцови видеоклипове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights