20.06.2024 | 20:59

Фестивалът за дизайн „Мелба“ с шесто издание

Вчера в столицата започна шестото издание на фестивала за дизайн “Мелба“. Той ще се случва в дните между 2 и 12 ноември. Фестивалът привлича вниманието на обществото към творчеството и иновациите в сферата на дизайна и се провежда в продължение на няколко дни.

Програмата на събитието включва единодневен симпозиум с лекции, където водещи европейски дизайнери делят своите идеи и опит с публиката. Този момент предоставя възможност на посетителите да се запознаят с последните тенденции и иновации в дизайна.

Важен аспект на фестивала е фокусирането върху колаборацията между български дизайнери и производители през изминалата година. Това е и важен елемент за развитието на дизайн сцената и за стимулирането на креативността в страната.

Посетителите на събитието имат възможност да се впуснат в изкуството на дизайна чрез разглеждане на изложби, участие в дискусии и участие в класове, които се провеждат по време на фестивала. Така те могат да се запознаят по-подробно с различните аспекти на дизайна и да се вдъхновят за свои собствени творчески проекти.

Кураторката на изложбата „Преглед на българския дизайн 2023“ – Дима Стефанова, се присъединява към организаторите на иницативата – Адриана Андреева и Бояна Гяурова, за да споделят своите виждания и мнения относно ролята на дизайна в нашето обкръжение. В интервю за предаването “Нашият ден“ тя подчерта, че целта на форума е да смеси различните видове дизайн и да ги направи достъпни за по-широка аудитория. Този акцент в програмата на събитието има за цел да покаже на хората, че дизайнът има присъствие и значение в тяхното ежедневие.

За повече информация относно програмата на фестивала и участниците в него, посетете официалния уебсайт на „МЕЛБА“. Не забравяйте да добавите това интересно събитие в календара си и да се насладите на богатата палитра от дизайнерски идеи и вдъхновение, които фестивалът предлага.

Източник: БНР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights