20.06.2024 | 22:37

Фестивалът по Belly Dance танци се завръща в България

Фестивалът по Belly Dance танци се завръща в България с петото си царско издание! Този събитие представлява важен момент за всички почитатели на ориенталските танци и арабската музика в страната. Тази година, в първия ден на HEZZ YA WEZZ – най-големия фестивал по тези изкуства в България, бяха обсъдени интересни теми в рамките на рубриката „Темите на деня“ .

Цветина Данова-Уарда, която също е специалист по Belly Dance танците, сподели своята лична история и как се е запалила за този вид изкуство още в детска възраст. В интервюто си за „Нашият ден“ тя разказа за своето влечение към ориенталския свят.

За Цветина интересът към ориенталските танци е бил необичаен, тъй като в нейната родна среда няма представители на Близкия Изток. Все пак, тя е била пленена от атмосферата на ориенталните аромати и миризми, които съпътстват този стил. Арабската кухня и кулинарните изкуства също се са част от нейния интерес към ориента.

Цветина споделя, че нейното пристрастяването към Belly Dance танците започнало около 10-годишна възраст, когато гледала теленовелата „Клонинг“. Сериалът разказвал история в Мароко и включвал много ориенталски танци. Това била начална точка за нейната страст към този вид изкуство и тя започнала да танцува, вдъхновена от филма.

Фестивалът HEZZ YA WEZZ и подобни събития играят важна роля в насърчаването на ориенталските танци и културата на Близкия Изток в България. Те предоставят възможност на ентусиастите и професионалистите да споделят своите страсти и да се наслаждават. Петото издание на фестивала обещава да бъде още по-вълнуващо и вдъхновяващо за всички обичащи Belly Dance танците.

Източник: БНР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights