20.07.2024 | 13:41

Фестивал за татуировки събира над 150 артисти от цял свят

Фестивал за татуировки Bulgaria Tattoo Expo ще събере на едно място над 150 артисти от България и света, като представи най-актуалното от изкуството на татуирането, съобщават организаторите.

Събитието ще има своето осмо издание на 16 и 17 септември в зала 3 на НДК, и е предназначено както за професионалисти, така и за любители. Посетителите ще имат възможност да се докоснат отблизо до процеса на рисуване на татуировки в различни стилове и техники, и да изберат артиста, който най-много им допада.

Първите обявени татуисти, които ще бъдат част от Bulgaria Tattoo Expo, са BulletBG (Николай Николов), Spiro (Станимир Стойчев), Ивайло Шабарков, Ивайло Иванов от Shady Tattoo & Art, Цветомир Цвятков, Todd Flesh, Иван Панайотов.

Организаторите са подготвили и шоу програма. Част от артистите, които ще се качат на сцената, ще са Кристиан Минда от Полша с неговия огнен пърформанс, както и популярното дуо Джейкъб Ейнджъл и Моника Томайно, чието фрийк шоу е  запазена марка. 

Фестивалната програма ще включва също конкурси в различни категории, които ще отличат най-добрите татуировки, направени по време събитието. Участниците ще имат възможността да обменят опит и идеи с колеги от всички краища на България и света, и да посетят специалния тату семинар, който традиционно заема важно място в програмата. Няма да липсват музикални изпълнения и други развлечения за посетителите, допълват организаторите. 

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights