23.07.2024 | 14:01

Фестивал на късометражното кино в Перник

21-вото издание на международния фестивал за късометражно кино IN THE PALACE /В Двореца/ще се проведе от 29 юни до 6 юли в град Перник.

Селекцията на фестивала включва 165 филма от цял свят, които ще се борят за наградите в различни категории, определени от международно жури и публиката. Домакин на всички събития ще бъде Дворецът на културата в град Перник, съобщава БНР.

В дните на фестивала за перничани и гостите на града ще има безплатни прожекции на едни от най- добрите български филми. Те ще започват всяка вечер в 21:30 часа на откритото пространство пред Двореца на културата и от 19:00 часа в обновения киносалон в читалището в село Рударци. В центъра на Перник всички желаещи ще могат да гледат 16 обичани български филма, сред които „Крадецът на праскови“, „Рицар без броня“, „Господин за един ден“, „Момчето си отива“, „Осъдени души“, „Любимец 13“. Още осем български кинокласики като филмите „Бон шанс, инспекторе!“, „Тримата от запаса“,„Не си отивай“, „Комбина“, „Специалист по всичко“ ще гледат жителите и гостите на Рударци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights