23.07.2024 | 14:41

ФЕСТИВАЛ „ПЯСЪЧНИ ТВОРЕНИЯ“ С ОСМО ИЗДАНИЕ НА 6 ЮЛИ В БАЛЧИК

ПО СЛУЧАЙ СТОГОДИШНИНАТА ОТ СЪЗДАВАНЕТО НА ДВОРЕЦА 100 БАЛОНА В РАЗЛИЧНИ ЦВЕТОВЕ ЩЕ ПОЛЕТЯТ В НЕБЕТО

На 6 юли 2024 г. (събота) на плаж „Двореца“, между плисъка на морските вълни и „Тихото гнездо“ – любимото място за отдих на румънската кралица Мария, Белият град ще бъде домакин на осмото издание на детския фестивал „Пясъчни творения”.
Участниците ще имат на разположение 1 час да сътворят най-красивото, на което са способни, от пясък и с дарове на морето, а жури в състав: Ивелина Романова – PR експерт и педагог, Корнелия Тончева – художник и бизнесдама, и Цветелина Ангелова – педагог по изобразително изкуство, ще оцени малките творци и ще раздаде много награди. Тазгодишното издание на „Пясъчни творения”, което се провежда под егидата на Държавен културен институт „Културен център „Двореца“ и с подкрепата на СОНИК СТАРТ, се посвещава на стогодишнината от създаването на Кралската резиденция, която ще бъде отбелязана специално с пускането на 100 балона в небето от всички участници. Балоните са екосъобразни, а хелият е един от най-качествените, отбелязват организаторите.

Това, с което фестивал „Пясъчни творения” се отличава, е идеята той да бъде без такса за участие, да насърчи децата към изкуството и да остави прекрасен спомен от летния сезон и от град Балчик. Да се твори, да се съхранява и опазва, да се дава възможност на таланта за полет и извисяване, е много съществена част от основните дейности на „Културен център „Двореца“.

Организаторите очакват всеки, който има желание, да се включи, като напомнят за носенето на кофички и лопатки.

Заявки за участие във фестивала се приемат до 5 юли чрез уебсайта на фестивала- https://pqsuchnoizk.weebly.com или на телефон 0892474998 . Записването може да стане и в деня на събитието.
При неблагоприятни метеорологични условия, фестивалът ще се проведе на друга дата, посочена от организаторите.
Програма 6 юли (събота) 2024 г.:
Регистрация: 15:30 ч.
Време за творческа работа: 16:00 -17:00 ч.
Награждаване: 18:00 ч.
За повече подробности може да посетите сайта на фестивала – https://pqsuchnoizk.weebly.com/
За седемте издания (от 2016 до 2022 г. в Балчик и к.к „Албена), във фестивала са взели участие над 500 деца от цял свят.
От 2019 година фестивал „Пясъчни творения“ е включен в общонационалния културен календар на Министерството на културата, а през 2022 г. стана носител на първата специална награда за доброволческа мисия на Националното представителство на студентските съвети в инициативата „Мисия доброволец – (не)възможна“, организирана от Министерство на младежта и спорта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights