26.05.2024 | 3:22

ФИЛМИ, ИЗЛОЖБИ И ЛИТЕРАТУРА В ЧЕТВЪРТОТО ИЗДАНИЕ НА ФЕСТИВАЛА НА МЛАДИТЕ В ИЗКУСТВОТО

Четвъртото издание на Фестивала на младите в изкуството – „Дълбокото синьо море” ще предложи интересни прожекции, изложби и литература. Инициативата има за цел да създаде естетическа среда, формирайки своеобразен център на изкуствата в района на Филиала на Националната художествена академия в Бургас. Фестивалът предвижда обмен на художествени практики между млади и утвърдени артисти от България и чужбина.

В програмата му са предвидени прожекции на филми за изкуство, съпроводени с дискусии, срещи с известни бургаски културни дейци, посещения на ателиета на художници и фотографи, презентации и лекции на участниците.

В Центъра за съвременно изкуство и библиотека ще бъде открита изложба на студентите от специалностите „Резба“ „Керамика“, „Метал“, „Дизайн на порцелан и стъкло“ към НХА. В КТК „Ченгене скеле“ ще бъде открита изложба на участниците в Международния проект „Духано стъкло“, а в Графична база „Тодор Атанасов“ ще ви очаква експозицията „Дълбокото синьо море“.

Ръководител на проекта е проф. Светозар Бенчев – декан на Факултета за изящни изкуства на НХА. Организатори на четвъртото издание на Фестивала на младите в изкуството са Национална художествена академия, Община Бургас, Хотел „Марина“ и Пристанище Бургас.


13 октомври 2023 г. /петък/

15:00 часа – Представяне на късометражно игрално кино от проект „Предизвикателството“, Център за съвременно изкуство и библиотека, ет. 1
16:00 часа – Представяне на късометражно игрално кино от проект „Предизвикателството“, Център за съвременно изкуство и библиотека, ет. 1

17:00 часа – Откриване на изложба „Дълбокото синьо море“, Графична база „Тодор Атанасов“ – Бургас
 

14 октомври 2023 г. /събота/

16:00 часа – Литературен купон и представяне на готовата арт-инсталация, Хотел „Марина“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights