30.05.2024 | 17:08

Филм за Томата открива „София филм фест“ в Пловдив

Снимка: БНР Пловдив

Пулсиращи тепета“ – филмът на сценаристите и режисьори Тодор Башиянов и Тодор Карагяуров за емблематичният музикален радиоводещ Тома Спространов ще открие тазгодишния София Филм Фест в Пловдив.

С неговите плочи и глас са израснали поколения българи. На 80 години Тома Спространов съвсем доскоро водеше популярното си радиопредаване „Любопитно петолиние“ по Радио Пловдив. Той държи рекорд за най-дълго практикуващ радиоводещ в българския ефир. 

„Паралелно с това посещава фестивали в търсене на актуалните съвременни банди. И тогава идва неочакваното предизвикателство. Тома заедно с плочите си се изправя пред своята публика. Този път не по радиото, а лице в лице, на живо. Насред любимия му Пловдив в Капана го очакват с нетърпение меломани от четири поколения“, споделят авторите на филма.

„София филм фест“ в Пловдив ще се проведе от 15-ти до 31-ви март 2024 г. в LUCKY Дом на киното. Фестивалът ще продължи цели 17 дни. Ще бъдат показани 27 филма -едни от най-значимите постижения на съвременното световно кино през последната година.

„София филм фест“ в Пловдив се провежда с подкрепата на Община Пловдив.

Източник: БНР Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights