Фондация „Стоян Камбарев“ ще отличи млади творци за четиринадесети път

Визия: Фондация „Стоян Камбарев“.

За четиринадесети път ще се състои официалната церемония за връчване на отличието за млади творци в България – този на фондация „Стоян Камбарев“. Събитието е тази вечер в „Джой стейшън“, съобщиха организаторите.

Номинирани за Наградата за полет в изкуството „Стоян Камбарев“ са първият български бандонеонист Стоян Караиванов, художникът Думисани Карамански, младата надежда на българското кино Елеонора Иванова, поетесата добротворец Лилия Йовнова и любимецът на „Дисни“, който може да озвучи сам петдесет филмови героя, Петър Байков.

Победителят ще вземе бронзовата статуетка на художника Кольо Карамфилов и парична премия в размер на 3000 лв. Не само той, но и останалите четирима ще получат подкрепа за осъществяването на техни арт-проекти и ще станат част от семейството на Фондация „Стоян Камбарев“, която дава криле и сбъдва мечтите на младите и талантливите.

Лауреатът на Наградата за полет в изкуството, носеща името на театралния режисьор Стоян Камбарев, определя жури, в което влизат членовете на фондацията, начело с председателя на УС актрисата и продуцент Деси Тенекеджиева. 

По време на церемонията на живо публиката за пети път ще избере и носителя на Награда за кино 355. 

Трима млади кинорежисьори, селектирани от престижно международно жури от САЩ, Великобритания, Италия и България, ще заснемат и монтират петминутен игрален филм само за пет дни. Финалисти тази година са Мартина Троанска, Румен Русев и Виктория Павлова. Един от тях ще спечели авторска статуетка и 10 000 лв. за следващия си филм, след гласуване на живо от всички гости на церемонията.

В събитието ще се включат още Лий Райън от група „Blue“, Елица Тодорова, Жаклин Таракчи и квартет „Либертанго“.

Водещ на официалната церемония ще бъде Ники Кънчев.

Церемонията за връчване на наградите на фондация „Стоян Камбарев“ се осъществява с подкрепата на Министерството на културата и Столична Община, официалното партньорство на „УниКредит Булбанк“, „Бон Марин“, „Риск Инженеринг“ и Разсадник „Нановски“ и приятелството на IDEA comm, „Косанин Парк“ и „Технополис“. Продуцент е NOVA film.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *