24.07.2024 | 22:34

Фотографи запечатаха моменти от жътвата в Добруджа

Снимка: Община Ген. Тошево

И през тази година село Красен е домакин на Фотопленер „Хоризонти“, организиран от местното кметство, НЧ „Йордан Йовков – 1896“ в селото и Община Генерал Тошево. Арт-проявата се провежда за седми път и това лято преминава под наслов „Жътва в Добруджа“, съобщават от Община Ген. Тошево.

   За фотопленера, който започна на 4 юли в село Красен, пристигнаха пет професионални фотографи, които запечатаха красиви моменти по време на едно от най-важните събития през годината за този регион – жътвата на пшеница. Участие във форума взеха Виктор Димчев и Георг Марков от София, Диан Милтиядев и Росица Милтиядева от Добрич и Живко Блкизнаков от Варна.

   Фотообективите на участниците този път бяха привлечени от красотите на безкрайните златни поля, тежките машини и целият трудов процес по време на жътвата на пшеница в района.

   Основната идея на пленера, който вече е ежегоден, е той да се превърне в празник на изобразителното изкуство – своеобразна среща на творците с природата и бита на Йовковата Добруджа, която да ги вдъхнови да претворяват в багри красотата във всички нейни форми и проявления.

   По традиция и тази година фотопленерът ще завърши с изложба на най-добрите фотоси. Тя ще бъде наредена и открита точно за Фолклорен събор „Богородица“, който ще се проведе на 24 и 25 август в град Генерал Тошево.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights