Френският колектив „Риволи 59“ ще гостува във варненското арт пространство „РеБонкърс“

Снимка: БТА /архив

Френският арт колектив „Риволи 59“ ще гостува във варненското културно пространство „РеБонкърс“. Те ще представят изложба на 22-ма артисти, озаглавена „Фрагменти на паметта“. Официалното откриване е на 11 май от 18:30 ч. 

Французите връщат визитата, след като миналата година през октомври от „РеБонкърс“ гостуваха на „Риволи 59“ по тяхна покана с изложба на 22-ма български художници, припомни за БТА Ралица Герасимова от екипа на пространството във Варна. Галерията, в която са се представили, се намира в Париж, на две преки от Лувъра, разказа тя. Сградата е била закупена от Общината и предоставена на френския артистичен колектив. В нея, освен галерията на първия етаж, има 30 отворени ателиета за артисти от цял свят, които могат да бъдат посетени свободно от публика и се радват на голям интерес, сподели още Герасимова. 

Изложбата „Фрагменти на паметта“ ще представи във Варна еклектична селекция на работи, изследваща богатството и сложността на процесите на паметта. Тя ще включва инсталации, пърформанси, скулптури, визуални и аудио произведения. Според кураторите всяка творба провокира лично художествено отражение на емоции и мисли, свързани с интроспекция, аромат, мъглявина на паметта, забрава, почит, въображение. 

В бункера на „РеБонкърс“ на посетителите ще бъде предложено колективно преживяване, в което границите между спомен и фикция се размиват, за да образуват мрежа от забравени моменти и минали съществувания, които отварят прозорец към ново бъдеще, отбелязват още организаторите.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *