22.05.2024 | 8:21

„Хенд“ с премиера на „Червената шапка. Презареждане“

Премиера на спектакъла „Червената шапка. Презареждане“ представя театър „Хенд“  на 21-ти и 24-ти април. 

Емблематичното представление за театъра, което  бе представено преди Ковид-пандемията, е с напълно обновен състав. Обновено е и музикалното оформление. В главната ромя е поверена на Виктор Стамболов, а в спектакъла участват още Вилиян Гешев, Гордан Коев, Даниела Рангелова, Здравка Христозова, Мартин Милчев.

„Комедията е оръжие, което има функция да обърне вниманието на всички към необходимостта от изкуството, от всяко нещо, което прави живота цветен и е коректив. Поуката от пиесата е, че имаме един шанс и не трябва да го пропускаме“, коментира създателят на театър „Хенд“ Иво Игнатов-Кени.

Пред радио Пловдив  той уточни, че независимо че отпуснатите за настоящата година средства за култура са повече, частните сдружения за култура отново са пренебрегнати.  Отношението към Правителството, както и  на всички, които трябва да вземат решения след големите промени, към изкуството е занемарено. 

„Хората спряха да обръщат внимание на истинската култура, а на тази, която е лесно смилаема. Слава Богу, вв последните гогдини  Театър „Хенд“ получава силна подкрепа от общината и работещите там хора започнаха да идват на театър.“

Източник: БНР Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights