18.07.2024 | 14:54

Хитовият сериал „Фолти Таурс“ се завръща

Хотел „Фолти Тауърс“ отново ще отвори врати, а 83-годишният британски комик Джон Клийз ще се завърне като невротичния хотелиер-мизантроп Базил Фолти в продължение на едноименния комедиен сериал от 70-те години на миналия век, предаде Франс прес, позовавайки се на продуцентите. 

Култовият „Фолти Тауърс“, който имаше само два сезона – през 1975 и 1979 г., беше избран за най-добрия ситком на всички времена от сп. „Рейдио таймс“ през 2019 г.

Сериалът, излъчван и в България, разказва за премеждията на Базил Фолти, в образа на който се превъплъщава Джон Клийз – една от звездите на комедийната група „Монти Пайтън“. 

Продължението, написано от Клийз, ще проследи неволите на Базил Фолти в съвременния свят. Сега той  управлява бутиков хотел заедно с дъщеря си, чието съществуване току-що е открил, съобщиха от продуцентската компания „Касъл рок ентъртейнмънт“. 

В продължението Джон Клийз ще си партнира със собствената си дъщеря Камила Клийз. 

Клийз похвали разбирането на продуцента Матю Джордж за творческия процес. „Когато се срещнахме за първи път, той предложи страхотна идея и заедно с него и  дъщеря ми Камила имахме една от най-добрите творчески сесии, които помня“, каза комикът.

Миналата година Джон Клийз обяви, че ще има предаване по ултраконсервативния канал Джи Би Нюз (GB News), наречен от комика „канал за свобода на словото“. Очаква се шоуто му да се появи на екран тази година. 

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights