23.02.2024 | 19:17

Художествена галерия – Добрич изпраща 2023 г. с още два спечелени проекта!

Снимка: "Подиум"

Екипът на галерията разработи два проекта по програми на Министерството на културата, които ще бъдат реализирани през 2024 г.

Първият от тях – Пленер „Хартията – същност и намеса“ 2024 – е по Програма за финансиране на проекти в областта на визуалните изкуства. Дейностите по проекта ще бъдат осъществени изцяло със средства от МК. Благодарение на тази подкрепа ще бъде организиран четвъртият поред пленер „Хартията“, провеждането на който бе възстановено през 2021 г. и се утвърди като значимо културно събитие в Добрич през празничния за града месец септември.

Вторият проект „Реставрация на творби от фонд „живопис“ на ХГ – Добрич“ е по Програма „Целево финансиране на проекти в областта на движимото културно наследство, музеите и художествените галерии“, Тема „Дейности по опазване на движимото културно наследство в музеите и художествените галерии“, в рамките на който ще бъдат реставрирани 11 картини на автори със значим принос в българското изобразително изкуство от фонд „Живопис“ на галерията. Творбите ще бъдат приведени в експозиционен вид и ще бъдат представени на публиката след тяхната реставрация.

Спечелването на двата проекта е поредната висока оценка за работата на екипа на ХГ – Добрич, успешен завършек на юбилейната 2023 г. и мотивиращ старт на Новата 2024 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights