ХУДОЖЕСТВЕНА ГАЛЕРИЯ – ДОБРИЧ ПРАЗНУВА 60-ГОДИШЕН ЮБИЛЕЙ!

На 18 май 2023 г. от 18:00 ч. официално ще отбележим 60-та годишнина от създаването на една от най-значимите културни институции в града – Художествена галерия – Добрич. В продължение на десетилетия галерията организира изложби, форуми и събития за популяризиране на българско изобразително изкуство. Провеждането на Общи художествени изложби „Земята и хората“ (1966-1987), пленерите „Хартията“, кураторските проекти и самостоятелните изложби я утвърждават като средище на културата със свой облик и влияние в художествения живот на страната. Естествено е желанието на настоящия екип на галерията за надграждане и доразвиване на тази традиция в контекста на съвременните тенденции в изкуството.
Акцент в честванията е изложбата „60 години Художествена галерия – Добрич“, в която сме поканили художници – приятели на галерията, съпричастни с дейността и развитието ѝ.
В продължение на няколко месеца чрез ретроспективни публикации ви запознавахме с важни периоди от художествения живот в града ни. Припомнихме ключови събития от историята на галерията, изтъкнати личности и художници, допринесли за формирането на богатата колекция на Художествена галерия – Добрич.

Честит празник!

„Подиум“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *