28.02.2024 | 13:43

„Цветни сънища“ в галерия “Графит”

Изложбата „Цветни сънища“ на художничката Фериде Демирова ще се открие на 12 октомври 2023 г. в галерия „Графит“ във Варна. Изложбата ще продължи до 31 октомври 2023 г. и представя на нашата публика нови творби, които са рисувани през последните две години и които пресъздават цветни сънища във формата на изкуство.

„Цветни сънища“ Фериде Демирова изразява своята творческа визия чрез разнообразие от теми, включително митология, портрети, фигури, пейзажи, птици, коне и цветя. В нейните картини се крият скрити послания, които придават допълнителна дълбочина на визуалния опит и предизвикват мисловни размисли.

Фериде Демирова споделя, че нейната цел е да предаде красотата и енергията на своите произведения на публиката. Нейните картини не просто декорират пространството а го обогатяват и вдъхновяват. Тя вярва, че изкуството може да зареди всеки с положителна енергия и вдъхновение.

Фериде Демирова е родена в град Суворово, Варненска област. Нейният първи учител по рисуване е местният художник Димитър Стоянов. След дълга пауза в творчеството си тя отново намира вдъхновение и се развива в ателие с преподаватели, които имат академично образование. Работи с различни техники, но акварелът е нейната страст.

Фериде Демирова вече има успешни изложби в градовете Суворово, Варна и Силистра и с нетърпение очаква отново да представи своите „Цветни сънища“ на Варненската публика.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights