24.04.2024 | 16:09

Читалището в село Василево стана на 115 години

Сн. Община Ген. Тошево

На 29 октомври жителите и гостите на село Василево имаха огромен повод за усмивки, добро настроение и празнуване. На този ден беше отбелязана 115-годишнината от създаването на местното читалище НЧ „Александър Гичев – 1907“. Събитието, което се проведе в залата на културната институция в селото беше посетено от повече от 50 души, а за да уважи местните дойде кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров.

Той поздрави всички присъстващи, като им пожела да бъдат здрави, да продължават да се събират на такива хубави празници и да развиват дейност в тази толкова стара, но преминала през всички устои на времето културна институция.

Празничната програма продължи близо два часа и включваше различни музикални изпълнения. Първи на сцената се качиха самодейците от местното читалище, които зарадваха присъстващите с няколко красиви фолклорни изпълнения. След това пред публиката се представиха и гостуващи групи от читалищата в селата Сноп и Преселенци. Кулминацията на тържеството бяха изпълненията на талантливите деца от Ансамбъл „Балик“, град Балчик, които показаха красотата на българския народен танц.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights