27.02.2024 | 3:17

Чудесна музикална вечер подариха на добричлии Виктория Василенко (пиано) и Мирослав Петков (тромпет)

На 26 септември, в Художествена галерия Добрич се състоя концерт на ВИКТОРИЯ ВАСИЛЕНКО, пиано и МИРОСЛАВ ПЕТКОВ, тромпет.
Концертът на един от най-талантливите и виртуозни съвременни тромпетисти – българинът Мирослав Петков, бе ярък акцент в програмата на проекта „Нова музикална сцена“, реализиран в партньроство с Община Добрич.
Публиката в Добрич имаха удоволствието да чуят уважавания първи тромпетист на Royal Concertgebouw Orchestra, Амстердам в тандем с блестящата пианистка Виктория Василенко – едно от открояващите се млади имена на клавирното изкуство на съвременния български и международен концертен подиум.
Двамата утвърдени изпълнители направиха своя съвместен своеобразен дебют в Добрич, където изпълниха интригуваща програма с творби от Оскар Бьоме, Жан-Батист Арбан, Алберто Хинастера, Георги Черкин.
Специален момент в концерта бе световната премиера на Соната за тромпет и пиано „Алфа и Омега“ от Мартин Георгиев.
Талантливият български композитор живее и работи от години в Лондон. Той гради завидна кариера и като диригент на балета на Royal Opera House Covent Garden. Своята най-нова творба Мартин Георгиев създава специално за проекта „Нова музикална сцена“, вдъхновен от интерпретаторското майсторство на двамата изпълнители.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights