23.04.2024 | 14:41

Шестото издание на детския и младежки театрален фестивал „Звезди на сцената“ започва във Варна

ФКЦ Варна, Снимка: Ангел Радилов

Във Варна започва шестото издание на детския и младежки театрален фестивал „Звезди на сцената“, организиран от Арт център „Арлекин“. Откриването е тази вечер, съобщават домакините от. След церемонията ще бъде показан спектакълът „Алиса в приказния свят“ на Арт център „Арлекин“. На форума ще гостуват състави от Русе, Пазарджик и София. 

В програмата в съботния ден зрителите могат да видят представлението „Приключения опасни“ от Недялко Йорданов на театралния състав при Средното училище за европейски езици „Св. Константин-Кирил Философ“ в Русе и „Карлсон, който живее на покрива“ от Астрид Линдгрен на школа „Пластилин“ от Пазарджик. Два спектакъла ще покажат във Варна възпитаниците на състава „Смехурко“ при Центъра за изкуство, култура и образование „София“. Това са „Спящата красавица“ по Шарл Перо и „Службогонци“ от Иван Вазов. 

В събота е предвидена среща, посветена на театъра, която ще води доц. д-р Валерия Кардашевска. 

В последния ден на форума, 5 ноември, ще се изявяват Даниела Атанасова и Георги Пенев от театрална формация „Сцена арт студио“ във Варна, които ще покажат своята продукция „Другата реалност“, както и Младежки театър „Арлекин“ с „Госпожа Министершата“ по Бранислав Нушич.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights