Шест нови поредици видео подкаст стартира БНР от 9 май

Българското национално радио започва реализацията на първите по рода си видео поредици от 9 май. Видео подкаст плейлистите са на разнообразна тематика: работата на полицията, идеи за туризъм и свободното време, кино и музика, политика и други.

„Българското национално радио целенасочено и активно развива портфолиото от информационни канали, през които разпространява съдържанието, което създава. Амбицията ни продължава да бъде да бъдем навсякъде, където е нашата аудитория. Днес Радиото е много повече от радио. Порталът bnr.bg се утвърди сред най-четените новинарски сайтове в България. Непрекъснато се умножават последователите на официалните ни канали във Фейсбук, Инстаграм и Телеграм, както и в YouTube. Подкастите ни са фаворити в предпочитанията на аудиторията. Сега се насочваме и към видео подкастите с увереността, че Радиото върви към дигиталното си бъдеще заедно с своите слушатели, читатели, а вече и зрители,“ коментира генерланият директор на БНР Милен Митев.

Директорът на дирекция „Дигитални програми“ Иво Тодоров допълва: „В днешния дигитален свят радиото може не само да бъде чуто, но и видяно. Изградихме ново дигитално студио на БНР и решихме да създадем тези видео подкасти като модерен начин за комуникация с аудиторията, без значение дали тя е съставена от читатели, слушатели или зрители. Всички те са в интернет и в социалните мрежи.“

Всички плейлисти ще бъдат налични в новия канал в YouTube „БНР Подкасти, на интернет портала bnr.bg и в профилите на радиото в социалните мрежи. Началният  час на всеки епизод е 20:30.

Във вторник два пъти месечно можете да гледате „Камертон“ с водещ Денис Стоянов. Елате да съпреживеете музиката и киното в тон, или по-точно в „Камертон“!Гледайте, слушайте и може никога да не поискате да си тръгнете. Да уловим заедно картините, които музиката рисува, приканва авторът. В първата серия на „Камертон“ той ни среща в Керана и Никеца в едно различно интервю с много музика. 

Всяка последна сряда на месеца ще се появява епизод на „По следите на енергийния преход, съвместна продукция на БНР с WWF. Този подкаст ще разказва и показва реални стъпки за постигане на енергийната ефективност в живота ни.

В четвъртък два пъти месечно ще пътешестваме с „Туристът“ с водещ Димитър Ганев. Поредицата ще ни води на близки и по-далечни дестинации в Българи, ще ни показва познати и непознати места и забележителности и ще ни дава практични съвети за пътуването – откъде да минем и какви аксесоари и туристически принадлежности непременно да вземем.

Всеки петък политически мъже и жени ще се подлагат на „Тестът на Флора„. Известната влогърка Флора Стратиева прие поканата на БНР за нова поредица. Кой какъв е – ляв или десен, либерал и консерватор?… „Тестът на Флора“ ще покаже верния отговор.

Всяка събота ще е време за „БНР представя: Гласовете на радиотоВъв всички програми на медията – и националните, и регионалните, и в други звена има радиохора, които работят пред микрофона с гласовете си, но и творят в различни сфери. Те са поети, писатели, музиканти, певци, художници, фотографи, танцьори. Слушателите може би не ги познават в тези техни роли, затова БНР ще ги покаже като творци с постижения и признание.

В неделя два пъти месечно ще идва „Патрулът“ с автор Диана Костова. Поредицата се реализира съвместно със Столичната дирекция на вътрешните работи и ще показва делника на полицията в различните й дейности – от нощния патрул до охраната на обществени мероприятия и разкриването на тежки криминални престъпления.

Източник: БНР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *