13.06.2024 | 23:35

Шест отличия за Студио „Зонели“ от Европейски младежки поп-рок конкурс „Сарандев“ – Добрич

Певците на Студио за вокално обучение „Зонели“ се представиха успешно в тазгодишното 33-то издание на Европейски младежки поп-рок конкурс „Сарандев“ – Добрич, 16 – 18 май. До втория присъствен етап на конкурса бяха допуснати девет възпитаници на вокалния педагог Елена Карабельова, като шестима от тях успяха да се преборят за място сред призьорите. С първа награда при най-големите в трета възрастова група е дванадесетокласничката Полина Семендяева. Тя взе участие и в Гала концерта, в който по традиция пеят само носителите на първи места и Гран при. Също в трета група с втора награда е Тея Йорданова – другата абитуриентка на Студио „Зонели“ и участник в последния сезон на „Гласът на България“.
При най-малките в първа група, която обхваща 11 – 14 годишните, Студио „Зонели“ се представи с две талантливи момичета, като и двете намериха място в челната тройка. Ивайла Михайлова грабна втора награда, а Симона Тодорова – трета.
В най-многобройната втора група с 33-ма участника, където битката беше изключително оспорвана, Преслава Тодорова се пребори за второто място, а Теодора Велинова грабна Наградата на Лайънс клуб Добрич.
Димитрина Германова – бивша възпитаничка на вокалния педагог Елена Карабельвоа, имаше сериозно присъствие в тазгодишното издание на конкурса „Сарандев“. Успешната поп изпълнителка от Добрич бе част от седемленното международно жури. Тя взе участие и в Гала концерта като носител на наградата Гран при от „Сарандев“2021-ва.
Европейски младежки поп-рок конкурс „Сарандев“ е един от най-елитните форуми от този род в страната. Той се организира от Община град Добрич и Младежки център – Добрич. Тази година престижното събитие събра изпълнители от шест държави: България, Полша, Казахстан, Молдова, Румъния и Украйна.
Патрон на конкурса е Кметът на Община град Добрич – г-н Йордан Йорданов. Той лично връчи наградите на победителите и официално закри форума в третата вечер – Награждаване и Гала концерт.
По традиция Гала концертът завършва с рецитал на българска поп звезда. Тази година на добричката сцена се качи обичаната млада поп изпълнителка Дара Екимова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights