24.04.2024 | 14:45

„ШОШАНА“ е новото премиерно заглавие на ДКТ „Васил Друмев“ Шумен

На 20 април 2023 г., от 19:00 ч. е премиерата на Театър „Васил Друмев“ – Шумен – „ШОШАНА“

Режисура: Благой Бойчев

Сценография: Анна Янакиева

Музика: Добромир Кисьов

Участват: Кръстю Лафазанов – гост актьор, Николай Владимиров, Антония Велева, Валентин Ченков, Росен Караджов, Катрин Ла, Вилиана Димитрова

Началото на Втората световна война. Къща някъде в провинцията на окупираните от нацистите Франция. Отвън приближава кола на СС. Това е началото на спектакъла „Шошана“. Следва момент, след който никой повече няма да е същия. Особено едно момиче на име Шошана. Тя губи цялото си семейство. Оцелява само тя.
Четири години след избиването на нейните близки, тя получава шанс да отмъсти за тях. Но точно в този момент Шошана се влюбва в немски войник и е поставена пред избор – дали да остане с любовта си или да отмъсти за семейството си, защото това отмъщение включва смъртта на нейния любим. Обстоятелствата поставят нея – жертвата на ужасяващ режим, пред един краен избор. Този избор обаче може да превърне самата жертва в насилник, като я принуди да убие собствената си любов.
Историята на Шошана я поставя пред избори, които всеки един е преживявал в своя живот – можем ли да избягаме, когато искаме? Дали ако причиним болката, която на нас са причинили, ще ни донесе утеха? Може ли смехът, да носи и сълзи и може ли страданието да се излекува с любов. Изборът на Шошана, може да ни помогне да си отговорим на тези въпроси.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights