22.05.2024 | 7:18

Шуменският театър гостува в Добрич с „ПИЯНИЯТ“

Снимка: ДКТ “Васил Друмев” – Шумен

Театър „Васил Друмев“ – Шумен ще гостува на сцената на ДТ „Йордан Йовков“ в Добрич с моноспектълът „ПИЯНИЯТ“, на 26 септември, от 19.00 часа.
Сценична адаптация: Илия Виделинов
Участва: Илия Виделинов
Визуална среда: Васил Христов
Фотограф: Борислав Василев
Продължителност: 55 минути

Чрез алкохолът се докосваме до светите истина за света и дори до самия Бог! Това прозрение осенява множество автори, които неведнъж включват опиянението като символ на върховното знание. Тук историята е подобна, изповедта на пияния винаги започва с определено количество алкохол.

Мотивът за странстващия човек е изключително силно разпространен, но пияният и странстващ човек, който безцелно се скита през живота си, не е често явление. Въпреки всички неприятности и изпитания, които съдбата му е подготвила, пияндето не се пречупва, а си налива още едно. Единственият му верен другар и придружител в тегобите и неизгодните ситуации е кучето-тухла, с което кръстостват мрачните нощни улици.
Алкохолът помага на пияндето да прогледне и да види света с бистри очи. Единствено когато главата е замаяна в нея се проявяват най-чистите и висши идеи. Всяка поредна чаша отключва нови и нови прозрения за света и води към уникалната и комедийната изповед на пияндето.

Един пиян мъж, ще пие до собствения си разпад скитайки се по света безцелно. Пиянде, търсещо истината, която се крие именно в покачването на градуса. Истината е в алкохола. Истината е в приключението от алкохола. Истината започва с едно малко, без което всички скитаме безцелно в нощта, така че нека си сипем! Наздраве!
За информация и билети: Билетен център на ДТ „Йордан Йовков“ – гр. Добрич /от 9.00 до 18.00/и на тел: 058 605 573.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights