18.06.2024 | 11:26

Шумен е домакин на мажоретния фестивал „Мадарски конник“

24 мажоретни състава ще участват в Националния фестивал на мажоретния танц „Мадарски конник“ – Купа „Шумен“, който ще се проведе в събота и неделя, 13 и 14 май. В тазгодишното издание ще се включат общо 500 участници от Шумен, Русе, Велико Търново, Горна Оряховица, Бургас, Карнобат, Казанлък, Стара Загора, Ботевград, Левски, Тервел, Нови пазар и Попово. Домакинът Шумен ще бъде представен от спортния клуб „Ритмик“ и състави към училища и детски градини.
Фестивалът стартира в събота, 13 май, с традиционното парадно дефиле. Шествието на мажоретните състави ще тръгне в 16:30 часа от пл. „Кристал“, ще премине по бул. „Славянски“ и ще завърши пред Община Шумен. От 17:00 часа там ще се състои и официалното откриване. След това, от 17:30 часа пред общинската администрация ще се проведе състезателната част в категория „марш парад на 100 м.“
В неделя, 14 май, от 10:00 часа в зала „Арена Шумен“ ще започне състезанието по категории. Награждаването и закриването на мажоретния фестивал са от 16:00 часа в зала „Арена Шумен“.
Националният мажоретен фестивал „Мадарски конник“ се провежда всяка година и е част от майските културни празници на града.

Телевизия Шумен ще излъчва на живо в ефира и във Фейсбук страницата си дефилето на мажоретните състави и тържественото откриване на фестивала в събота, 13 май, от 16:30 часа.

Източник: ТВ Шумен

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights