21.04.2024 | 23:11

Юбилейната петдесета церемония за наградите „Икар“ е тази вечер в Народния театър

Националните награди за сценични изкуства „Икар“ ще бъдат връчени на официална церемония, която ще се проведе в Народен театър „Иван Вазов“ тази вечер, в Световния ден на театъра, съобщиха от Съюза на артистите в България (CАБ).

Най-престижните награди за сценични изкуства у нас ще бъдат раздадени за 50-и юбилеен път и ще отличат творци в 23 категории. БТА е основен медиен партньор.

Стелиян Радев и Катрин Гачева ще са водещи на церемонията по връчването на наградите „Икар“ тази година. На събитието в Народния театър младите актьори ще изпълнят и музикални откъси заедно с дамския етно хор „Вакари“, съобщават от Съюза на артистите в България.

И тази година гостите пред Народния театър ще бъдат посрещнати от артистите от трупа „Канетикс“ и жената-каучук Сирма Добрева. Актьорът Димитър Маринов ще връчи една от специалните награди на церемонията.

Както писа БТА, три са специалните награди, които се присъждат – на доц. д-р Биляна Томова (за постижения в преподавателската дейност), на сценографа Вечеслав Парапанов (за чест и достойнство) и на актрисата Мария Каварджикова – за изключителен принос към българския театър.

Събитието е част от XIX издание на Софийския театрален салон, който тази година се провежда под мотото „Бойно поле за действие“.

Приходите от продажбата на билети са предназначени за здравния фонд на Съюза на артистите в България, чрез който се подпомагат членове на САБ при животоспасяващи операции. От 2007 г. досега благодарение на този фонд са подпомогнати над 150 артисти.

източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights