20.07.2024 | 7:25

Юбилейният билет, посветен на 130-годишнината от основаването на Националния археологически музей, ще бъде валиден и през 2023 г. 

Снимка: Национален археологически институт с музей при БАН

Юбилейният билет, посветен на 130-годишнината от основаването на Националния археологически музей (НЕМ), ще бъде валиден и през 2023 г. Това информират от Националния археологически институт с музей при БАН (НАИМ-БАН). 

От НАИМ-БАН са удължили валидността на Юбилейния билет, посветен на 130-годишнината от основаването на музея, и през настоящата календарна година. Цената на билета от 20 лв. ще бъде запазена и неговите притежатели ще могат да посещават експозицията на Музея неограничен брой пъти през цялата 2023 г.

Юбилейният билет бе издаден през миналия май, за което БТА писа. През 2022 г. се навършиха 130 години от решението на княз Фердинанд за създаването на музея. Това става през 1892 г. Преди това той е отдел на Народната библиотека, където възниква още през 1879 г. В момента НАМ е част от Националния археологически институт с музей към Българската академия на науките.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights