20.06.2024 | 21:15

11 минути аплодисменти след премиерата на „Стажантът“ в Кан

Снимка: Лазар Хрисимов

Във филма Мария Бакалова играе Ивана Тръмп

Дългоочакваният филм „Стажантът“ – един от 22-ата игрални филма в надпреварата за „Златната палма“ в Кан, се радва на продължителни аплодисменти след прожекцията му.

Филмът разказва за ранните години на Доналд Тръмп, тогава строителен предприемач, и за отношенията му с неговия довереник и ментор, адвокатът Рой Кон, който е тясно свързан с маккартизма и нюйоркската мафия. 

В лентата взема участие българската актриса Мария Бакалова. Тя играе Ивана Тръмп – бивша съпруга на президента на Америка.

Филмът предизвика близо 10 минути аплаузи в големия театър „Люмиер“ в присъствието на звезди като Синтия Ериво, Кейт Бланшет, председателят на тазгодишното жури в конкурсната програма – Грета Гъруиг и до тях беше и Мария Бакалова – актрисата, която играе бившата жена на Доналд Тръмп – Ивана Тръмп. Макар и недългото екранно време, за което я виждаме, тя мога да кажа, че играе доста автентично“казва киноведът Лазар Хрисимов и добавя, че за него това не е политически филм, а разказ за взаимоотношенията между стажант и ментор.

Със „Стажантът“ фестивалът достига половината на своята конкурсна програма. Остава да бъдат видяни още 11 филма.

„Засега няма, и според мен, и според критиката, ясен фаворит, ясен претендент за голямата награда. Тази година много филми са противоречиви, включително и филмът на Франсис Форд Копола – „Мегалополис“. Моят фаворит е „Емилия Перес“. Успях да го гледам. Той обра овациите на публиката“, споделя от киносалоните на френската ривиера Лазар Хрисимов.

„Емилия Перес“ е новият филм на Жак Одиар с участието на Селена Гомез. Жанрът е мексиканска трагикомична рок-опера и разказва историята на наркотрафикант, който сменя пола си, за да избяга от престъпния живот и от властите.

Източник: БНР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights