29.02.2024 | 18:14

13 истории във филма „Story-та“

Снимка: Христо Христов

Късометражната тийн продукция „Story-та“ излиза на голям екран у нас на 9 февруари. Филмът е за 12 тийнейджъри и едно дете, всеки със собствена история, ще има своята предпремиера заедно с филма „Киберпрестъпност“ на режисьора Атанас Михайлов. Премиерата на двете истории, които ще бъдат показвани в една прожекция е на 16 февруари, в кината, в цялата страна. Наталия Дукова за първи път влиза в ролята на филмов режисьор, а „Story-та“ е нейния кинодебют. Оператор на филма е Емилиан Дечев. В биографията си заедно с театралните роли, Наталия има поставени на сцена театрални пиеси, създадени сценарии за пиеси, късометражни и игрални филми, няколко издадени книги с кратки истории.

„Това са чувствителни и ярки момичета и момчета, които са разочаровани от живота си поради различни причини. Изправени са пред специфични тийнейджърски проблеми, с които обаче, по една или друга причина, те не успяват да се справят – загуба, раздяла, подигравки, нестабилно семейство, липса на внимание, дори хранителни разстройства. Една външна футуристична идея ги обединява и без да знаят как, попадат в „затвор“, който е и тяхното спасение!“ – споделя Наталия Дукова за героите на „Story-та“.

Всички участници във филма са актьори от Кино академия за таланти, които са избрани на базата на лични впечатления и режисьорската визия за персонажите.

Източник:БНР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Verified by MonsterInsights